HTML

Tükröm tükröm

Tükörbe nézni sokféle képpen lehet. Ezzel a módszerrel meglepően pontos és részletes képet láthatok magamról - de bárki másról is: barátokról, családtagokról, hírességekről. A módszer egy viszonylag új önismereti módszer. A neve: kronobiológiai pszichogenetika. De hogy pontosan miről van szó: http://bit.ly/r2kl8W

Friss topikok

  • dyó: Apám! Te aztán nem viccelsz. Befejeztél egy kétnapos tanfolyamot, és azt gondolod, tudós vagy. Ahh... (2012.06.01. 23:47) Miiii?

Linkblog

Dombóvári Vanda

2011.06.29. 17:24 Kiskata Lilith

Valamikor június közepe tájt a Reggeliben Dombóvári Vanda születésnapját ünnepelték. Egyszerre 7-8 ember köszöntötte - megrohanták és elhalmozták (gumicukor, lufi, virág, koktél, buborék, minden volt). Vanda zavarba jött, látszott rajta, hogy azt sem tudja, hova kapja a fejét.

Kíváncsi lettem a pszichogenetikájára.

Nem csoda, hogy zavarba jött, hiszen önfeláldozó az érzelmi karaktere, vagyis az "én" száma meglehetősen alacsony. Szeret szerepelni, beszélni, de nehezen viseli, ha ő a téma, ha ő van középpnontban. Mindene a közösség, a társaság, igazi csapatember, aki szeret beszélgetni, de ott van benne egy kis szemérmesség, gátlás. Igen érzékeny, nehezen viseli az érzelmi megpróbáltatásokat. Nagyon lelkes, de a saját sikereit szerényen kezeli - mások sikereit azonban mindent beleadva képes ünnepelni (talán emlékeztek a DominoDay-es megnyilvánulásaira). Fizikai és érzelmi temperamentuma lobbanékony, lendületes lánnyá teszi, akinek természetéből fakadóan magával ragadó a sodrása, ezért is remekül tud képviselni olyan célokat, ügyeket, amelyekben hisz. Érzékeny is mások problémáira, szereti, ha segíthet. Remek kommunikációs készségének köszönhetően képes bárkit maga mellé állítani. 

Minden bizonnyal vele is megtörténik (mint az önfeláldozókkal általában), hogy a családját és saját magát egy egységként kezeli, és nem csak saját magát "áldozza fel", hanem őket is. 

A fizikai temperamentuma szangvinikus-kolerikus, ráadásul az egyik legerősebb - ez is közösségi emberré teszi, és ez az oka annak, hogy úgy pörög, mint a búgócsiga. :) Mindent szeret kipróbálni, mindenben benne van, minden érdekli, és ha néha kicsit eveszettnek, kétbalkezesnek tűnik, az azért lehet, mert produktív-vegyes az intellektuális temperamentuma, vagyis remek érzéke van arra, hogy kitalálja, megtervezze a jövőt, de a jelen helyzetekben gyakran elveszett, vagyis tudja, hová tart, de az első lépést nehezen találja. Ez a karakter is hozzátesz ahhoz, hogy mindent ki akarjon próbálni, ez a típus könnyen tanul, és szeret is minél több tudást felhalmozni, és szereti az újabb és újabb kihívásokat. Ha nincs feladata, nincs min törje a fejét, számára az a legrosszabb.

És bizony hosszasan tudnám még sorolni, milyen is Vanda. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kronobiosz.blog.hu/api/trackback/id/tr903025099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása